Trvanlivé pečivo - Hořické trubičky Oplatka s tukovou náplní máčená v tukové polevě

Hmotnost 34-38g dle typu

Nabízíme - vyrábíme Hořické trubičky Kakaové , Kakaové polomáčené, Nugátoarašídové, kokosové polomáčené


Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí  . Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí .
Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí  . Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí .
Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí  . Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí .
Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí  . Fotka byla pořízena dne 1.1.1970 01:00 pomocí .
Nastavení fotogalerie

ZnamkaBrusel 21. května 2007 (zpravodaj ČTK) - Hořické trubičky se staly sedmým českým výrobkem, kterému Evropská unie udělila ochrannou známku původu. Typickou místní pochoutku tak budou moci v rámci EU nadále péct pouze místní výrobci z Hořic na Jičínsku. Systém označování tradičních výrobků z určitých zeměpisných oblastí, které se pak nesmějí vyrábět nikde jinde, vznikl v roce 1992.

(zdroj www.finance.cz)

Hořické trubičky

Bon

Hořické trubičky mají původ ve Francii. Přesnou dobu vzniku nelze určit, ale tento dezert lze nalézt na obraze již z roku 1630. Trubičky tak pravděpodobně byly pochoutkou tehdejší šlechty i krále slunce Ludvíka XIV.Výroba slavných hořických trubiček je obestřena legendou z napoleonských válek. Když do Hořic zabloudily trosky Napoleonovy armády po nezdařeném tažení do Ruska v roce 1812, jedna z místních žen se ujala nemocného Francouze, údajně kuchaře samotného císaře. Uzdravil se jen díky její péči a na oplátku jí svěřil vzácný recept na Napoleonovu oblíbenou pochoutku. Hořické trubičky zakrátko dobyly srdce milovníků sladkostí na celém světě.